Filter a Kategórie
 
 
 
 
 
 

Ako si vybrať správne okuliare?

Každý deň v práci sa môže vyskytnúť veľa nebezpečných udalostí, ktoré môžu poškodiť vaše oči a tvár. Takéto udalostí môžu mať za následok zápaly spojiviek, poranenia očí ale aj čiastočnú alebo úplnú slepotu. Za účelom výberu správneho ochranného zariadenia, ktoré najlepšie vyhovuje vašim potrebám, by ste mali vykonať niektoré predbežné posúdenia.

Tu je pár krokov ako zabezpečiť správnu ochranu očí a tváre, a faktory, ktoré by ste mali zvážiť:

 

1. Analýza rizík
Definujte riziká, ktoré môžu nastať v pracovnom priestore. Definujte hlavné riziká, aby sa zabránilo zraneniam očí a to správnou ochranou očí a tváre - bezpečnostné okuliare, uzavreté okuliare alebo štíty. Každá práca má špecifické riziká, ako aj prostredie, ktoré musí byť vzaté do úvahy
pre ochranu očí.

2. Ako dlho počas práce používate ochranné okuliare?
V dnešnej dobe existuje veľa pracovných prostredí, kde sa odporúča používať okuliare v priebehu celého pracovného dňa, čo otvára diskusiu ohľadom pohodlia.

3. Aký typ zorníkov/šošoviek budete potrebovať?
Každý zorník má svoje špecifiké vlastnosti, ktoré môžu zlepšiť vaše pohodlie ale aj zlepšiť ochranu vašich očí.

4. Aké sú bezpečnostné a technické požiadavky na ochranné okuliare a štíty na pracovisku?
Máme širokú škálu najvyššej kvality bezpečnostných okuliarov, rovnako ako širokú škálu vzorov a technických špecifikácií bezpečnostných okuliarov a ochrany tváre, ktoré spĺňajú požiadavky bezpečnosti, ergonómie a pohodlia pre užívateľov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia